Structura consorțiului

Atat institutul cat si universitatea sunt entitati acreditate pentru desfasurarea activitatilor de cercetare-dezvoltare si detin o experienta bogata in coordonarea proiectelor nationale si internationala, asa cum rezulta din CV-urile persoanelor cheie implicate in proiect. Din lista cu persoane cheie atasata proiectului se pot observa competentele profesionale ale membrilor echipei.
            Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei (INFLPR-CO) este o institutie de cercetare de importanta nationala recunoscuta de Guvernul Romaniei. INFLPR a fost fondat in anul 1977, avand misiunea de a progresa cunostintele in cateva zone strategice ale stiintei si tehnologiei in domeniul fizicii laserilor, plasmei si radiatiei.
            Institutul deruleaza cercetari de ultima generatie incepand de la materiale fotonice de baza si laseri de putere ridicata, nanomateriale si nanotehnologii, puncte cuantice si tehnologii ale informatiei, fizica plasmei si micrografie cu raze X pana la fotonica industriala, biofotonica si acoperiri folosind plasma. INFLPR desfasoara cercetari stiintifice avansate finantate de agentii nationale si internationale, institutii si intreprinderi cu capital privat.
Experienta anterioara a CO (INFLPR) relevanta acelor teme: Grupul de Procese Elementare in Plasma si Aplicatii din cadrul INFLPR care coordoneaza acest proiect face parte din cadrul laboratorului Plasma de Temperaturi Joase, asigurand experienta si expertiza necesare in domeniul depunerilor de filme subtiri. Pe de alta parte, grupul desfasoara o activitate stiintifica intensa in domeniul caracterizarii morfologice, structurale si tribologice a materialelor de interes.
Scurta descriere a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi (TUIasi)(P1):
Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIasi) este clasificata ca universitate de cercetare avansata si educatie, conform Ordinului Ministrului MECTS nr.5262/2011 si acreditata ca unitate componenta a sistemului de cercetare-dezvoltare de interes national, conform Deciziei ANCS nr.9708 din 29.07.2009.
TUIasi a primit calificativul de institutie cu grad ridicat de incredere, acordat de Consiliul ARACIS  in anul 2009 si deruleaza programe de studii de licenta, master, cercetare doctorala/postdoctorala si contracte de cercetare stiintifica in cadrul a 14 domenii de cercetare, din care 10 domenii au fost clasificate la categoria A, conform prevederilor Legii 1/2011 si HG.789/2011.
Activitatea de cercetare stiintifica derulata in TUIasi dezvolta si completeaza pregatirea tinerilor prin programe de licenta, master, doctorat si post-doctorat. La nivelul TUIasi activitatea doctorala este organizata in cadrul a 10 Scoli doctorale, cu un numar total de 565 doctoranzi supervizati de 184 conducatori de doctorat, pe directii de cercetare doctorala si post-doctorala corelate cu domeniile prioritare la nivel national si international. In anul 2012 s-au derulat  3 proiecte POSDRU (burse doctorale si post-doctorale) castigate in calitate de coordonator si 1 proiect POSDRU (burse post-doctorale)  in calitate de partener.
Activitatea de cercetare stiintifica, de inovare si transfer tehnologic in domenii multi si transdisciplinare s-a materializat, in ultimii cinci ani, in derularea a 611 contracte de cercetare castigate prin competitii nationale in calitate de coordonator, 318 contracte in calitate de partener, 57 contracte castigate prin competitii internationale, 240  de contracte de cercetare cu agenți economici, publicarea a 2601 de lucrări in reviste cotate/indexate ISI si înregistrarea la OSIM a 30 de brevete de invenții.
Diseminarea rezultatelor cercetărilor obtinute si facilitarea schimbului de informatii ştiinţifice cu alte grupuri de cercetare din străinătate se face si prin revista cotata ISI a universitatii, ”Environmental Engineering and Management Journal” si prin ”Buletinul Institutului Politehnic din Iaşi", publicatie cu 10 sectii de specialitate, din care sase sectii sunt incadrate in categoria B+.
TUIasi asigura sprijinul administrativ, resursa umana, infrastructura de cercetare, baza informationala a Bibliotecii universitatii, consultanta si monitorizare necesare implementarii/desfasurarii in bune conditii a tuturor proiectelor de cercetare stiintifica

Scurta descriere a S.C. Computer Power S.R.L (P2): Expertiza si experienta detinute de S.C. Computer Power S.R.L in domeniul automatizarii si controlului proceselor industriale sunt relevante pentru acest proiect. Sunt de asemenea specializati in dezvoltarea aplicatiilor software pentru achizitia de date, importanta pentru interactia modulului cu mediul inconjurator. S.C. Computer Power S.R.L detine experienta in calibrare pentru evitarea erorilor de compensare. Experienta anterioara a P3 relevanta acelor teme: S.C. Computer Power S.R.L detine experienta in colaborarea cu institutele de cercetare prin mai mult de 2 proiecte nationale de cercetare si 2 proiecte de cercetare private. Expertiza firmei in domeniul automatizarii si controlului proceselor industriale este relevanta pentru acest proiect.

Scurta descriere S.C. ICPEST S.R.L. (P3): este o firma cu capital 100% autohton, care a fost  creatA  in 1991.Obiectul de activitate  este constituit din “operatiuni de mecanica generala “  , cod CAEN  2562 si   activitate de  cercetare- dezvoltare”  cod CAEN  7211 ; 7219 ; 7220. Firma este certificata  ISO 9001 / 2008.
In cadrul Sc. ICPEST –srl , se executa: Componente  pentru ndustria  aeronautica; Operatii demontaj pentru industria auto; Dispositive , dupa proiectul  beneficiarului , sau dupa proiectul propriu; Piese de schimb si subansamble pentru  industria alimentara; Instalatii la tema ,dupa proiect propriu , sau dupa proiectul beneficiarului.
In cadrul activitatii de cercetare – dezvoltare , S.C. ICPEST S.R.L, a participat la urmatoarele programe nationale: 2000 -2002  Program Relansin; TEma : “Materiale magnetice permanente si dispositive echipate cu acestea, pentru diminuarea  depunerilor de cruste minerale la sondele de petrol”; 2004 – 2005  Program Relansin, Tema : ‘’Serie de generatoare pentru turbine eoliene  “; 2006 – 2009 CEEX  competitia 2, Tema : “ Cercetari privind sistemul electric de propulsie al unui autovehicol cu roti motoare independente “; 2007 – 2010  Program Inovare, Tema : ‘’ Cercetari  aplicative si dezvoltare tehnologica pentru introducerea in fabricatie a unor servomotoare de c.c. fara perii , in talia de executie  88 – 115 “; 2012 - Parteneriate in domenii prioritare, Tema :  “ Sisteme de generare  a  energiei electrice utilizind turbine  eoliana cu dublu  efect  , pentru asigurarea autonomiei  energetice   in aplicatii specifice “ .

Scurta descriere(P4): MVP Activ Construct are o vasta experienta in  constructia de cladiri pornind de la proiectul arhitectural,fundatie si constructia cladirilor din diverse materiale: beto, caramida si bazate pe structura metalica cu anvelopare de sticla care are relevanta pentru proiectul de fata. Contractele in curs ale firmei implica constructia a mai multor cladiri,contracte in valoare de peste 1 milion de euro. Principala atributiune am P4 este proiectarea si constructia machetei la scala. Personalul MVP Activ Construct consta in arhitecti, ingineri, economisti, tehnicieni si muncitori. Personalul existent va reusi sa ducala bun sfarsit ceea ce le este atribuit.